Kläder

Det kan låta konstigt att det finns klädkrav inom motorsport men så är faktiskt fallet. Inom motorsporter med motorcykel kanske det är mer självklart men även när det gäller sporter där man kör bil ska speciella krav uppfyllas.

Hjälm är ett krav

Inom motorsport är hjälm alltid ett krav och den ska sitta bra, och även skydda en bit av nacken. Inom vissa sporter kan det finnas maxvikter för hjälmen, vilket kan vara bra att ha koll på.

Overall

En flamsäker overall eller ett ihopsittande ställ i flamsäkert material ska bäras av både förare och passagerare inom motorsport. Kläderna ska vara heltäckande, och även halsen ska täckas. På händerna ska handskar bäras. Det handlar helt enkelt om att föraren ska skyddas både från skrapsår och från brännskador vid en eventuell brand.

Bra skor

Heltäckande skor eller stövlar i flamsäkert material är också det ett krav. Inom många motorcykelsporter slits skorna snabbt ut, och det är viktigt att de är förstärkta både vid tå och häl. De här reglerna gäller dock även för bilförare. Det ska inte bli något glapp mellan förarens byxor eller overall och skorna, då kan man förbjudas att starta.